Home » Blog » Hypnose » De kracht van hypnose
Suzann Kuijpers Mindcoach - De kracht van hypnose

De kracht van hypnose

door | 22 okt, 2020 | Hypnose

Hypnose is een staat van veranderd bewustzijn, een soort trance. Bijna iedereen heeft in het dagelijks leven hypnotische ervaringen: je bent zo geconcentreerd bezig dat je niet hoort dat er iemand binnenkomt. Je bent diep in gedachten tijdens het autorijden, zodat het lijkt of je een stukje hebt overgeslagen. Je gaat helemaal op in een film of in een boek en je merkt niet wat er om je heen allemaal gebeurd. Dit zijn allemaal vormen van spontane hypnose.

Hypnose is een toestand van geconcentreerde aandacht, waardoor je je losmaakt van de uitwendige omgeving en opgaat in je innerlijke wereld. Deze toestand noem je ook wel trance. Er is eigenlijk geen verschil tussen dergelijke alledaagse trances en de hypnotische trance.

Bij hypnose wordt gebruik gemaakt van ontspanningstechnieken en het voorstellingsvermogen, vergelijkbaar met een dagdroom of een fantasie. In feite doe je het allemaal zelf en volg je alleen het verhaal dat je wordt verteld. Je bent zelf de hele tijd “in control” en je bent je constant bewust van wat er gebeurd.

Doordat je met hypnose contact maakt met je onderbewuste kun je daar oude en ingesleten patronen veranderen die niet meer bij je passen. Met je bewuste is het veel moeilijker om die patronen aan te passen.

Om aan te geven hoe je bewustzijn werkt vergelijken we het even met een ijsberg. Het gedeelte dat boven het water uitsteekt is je bewuste. Het gedeelte dat onder het wateroppervlak ligt is je onderbewuste. Als je dan bedenkt dat er maar zo’n 5% van de ijsberg boven het wateroppervlak uitsteekt (je bewuste) dan weet je nu meteen hoeveel invloed jouw onderbewuste op jou heeft, want dat is 95% van de ijsberg die onder het wateroppervlak ligt. Dat is dus precies waarom het zo moeilijk is om oude patronen aan te passen en veranderingen aan te brengen.

Je persoonlijke onbewuste kun je samenvatten als alles wat je verdrongen hebt. Bepaalde gebeurtenissen, bijvoorbeeld uit je vroege kindertijd, worden in je diepste onbewuste verdrongen. Het zit daar weggestopt en is door het bewuste vaak nauwelijks op te roepen. Door een trauma, stress, onverwerkte emoties en angst, kun je lichamelijke klachten krijgen. De gekwetste ziel praat dan als het ware via je lichaam. Een arts zal op zo’n moment dan ook geen lichamelijke verklaring voor de klachten kunnen vinden.

Hypnose is de sleutel tot je onderbewuste. Doordat je tijdens de hypnose contact maakt met je onderbewuste kun je heel goed naar de kern van het probleem gaan. Je kunt het meteen oplossen en/of verwerken en oude patronen die overbodig zijn geworden vervangen voor nieuwe meer passende patronen. Op die manier krijg je de controle terug over jezelf en kun je weer je stralende, krachtige zelf zijn! Lichaam en geest beïnvloeden elkaar dus je zult na slechts één hypnose sessie al bewust voelen dat er positieve veranderingen hebben plaatsgevonden.

Na een hypnose sessie zul je je heerlijk relaxed en ontspannen voelen.

Hypnose kan ingezet worden bij:
• Burn-out en stress
• Depressie
• Slaapproblemen
• Afvallen (d.m.v. een virtuele maagband)
• Hooikoorts
• Chronische buikpijn
• Pijnbestrijding (o.a. hoofdpijn, buikpijn, gewrichtspijn)
• Examen stress/angst
• Gebrek aan zelfvertrouwen
• Angsten (faalangst, angst om te spreken in het openbaar, pleinvrees, vliegangst, angst voor spinnen, muizen, enz.)
• Rouwverwerking
• Ondersteuning bij kanker en chemokuren

Wil jij ook van je klachten af en weer lekker in je vel zitten, maak dan nu een afspraak!

Over Suzann Kuijpers

Omdat ik het iedereen gun om het beste uit zichzelf te kunnen halen, deel ik graag mijn kennis met je en geef ik je tips.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin